Droomjob veroveren_loopbaancoach

Je droomjob veroveren? Dit is mijn gouden tip!

Loopbaancoaching geeft je inzichten in je favoriete competenties, je te ontwikkelen vaardigheden en je loopbaanwaarden.
Dan is het natuurlijk de bedoeling om hiermee aan de slag te gaan. Na ‘denken en voelen’ (het interne werk), komt er natuurlijk het ‘doen’ (het externe werk: gesprekken aangaan met je leidinggevende en/of HR, meelopen met iemand die doet wat jij wil doen om te kijken of het beeld wat je hebt van die functie klopt met de realiteit…).
En dit is vaak een moeilijke stap…

Waarom?

Dit heeft alles te maken met ons brein.
Ons brein laat ons namelijk niet snel dingen doen waar we ons niet comfortabel bij voelen, ook al wil je dit en voel je je erg gemotiveerd.
Wat doe je dan met je nieuwe inzichten over je loopbaan ?
Want… jij wil wel diegene worden die je écht wil zijn. Je wil wel je talenten inzetten en tot bloei laten komen in de job die je het liefst wil doen. Jij wil graag die droombaan, die eigen zaak of een betere work-life balans.

Niet dan?

Je hersenen doen je echter aarzelen. Net voor er iets moet gebeuren, geven je hersenen een signaal van twijfel, net als je uit je comfortzone stapt. Ons brein zorgt voor onze ‘veiligheid’.
We kennen het allemaal. Het is het moment wanneer je bij de bakker voorgestoken wordt door een onbekende, die later binnenkwam, maar toch nu doodleuk zijn broodje bestelt. Tijdens een fractie denk je ‘zeg ik hier nu iets van of niet’ ?
Ofwel zeg je dadelijk iets, ofwel schud je even met je hoofd en laat je het moment voorbijgaan.

Herkenbaar?

Terug naar je loopbaan…
Stel je wil iets veranderen in je werksituatie. Wat is dan de ‘truc’ om je doel te bereiken ? Wacht niet op je ‘motivatie’ alleen om de stap te zetten. Dit is vaak onvoldoende. De stappen die nodig zijn om nieuwe dingen te proberen, zullen altijd angst en onzekerheid oproepen. ALTIJD. Dus wen er maar aan.
Want … één beslissing tot een nieuwe stap brengt je weer dichter naar je doel, naar wat jij zo graag wilt. Als het dan niet de juiste stap is (dat kan natuurlijk), kan je hierdoor helemaal je moed en je zelfvertrouwen verliezen. Niets lijkt meer te kloppen, en er komen vragen. Je blijft cirkels draaien in je hoofd…

Hoe kom je hieruit ? Wel, zo snel mogelijk actie ondernemen, zodat je niet KAN nadenken. Als je weet wat je wil en weet dat je het moet doen, doe het dan!

DUHH?

Je hersenen houden van opdrachten en lijstjes. Echt waar! Als je plannen, doelen en intenties helder zijn, zal je brein je helpen met hier de nodige aandacht aan te besteden. Door wat te doen?

Gebruik de 5 seconden regel

Dat wil zeggen: kom je in een nieuwe situatie of wil je iets doen, tel van 5 naar 1 en ga dan gewoon in actie.
Want na 5 seconden gewoon wachten, vertelt je brein je sowieso dat het veiliger is te wachten om iets te ondernemen en zal je innerlijke stem je kracht wegnemen.
Wanneer je 5-4-3-2-1 telt (dus zeker achteruit tellen!), onderbreek je je gewoonte (je automatische piloot). Je prefrontale cortex wordt wakker gemaakt. Dit is nodig om tot nieuwe dingen te komen en succesvol te worden.
Gebruik de 5 seconden regel om patronen te doorbreken en om nieuwe inzichten om te zetten in actie.
Je zal uiteraard weerstand ondervinden, maar door het vaak te doen, wordt het een gewoonte en ga je je vertrouwen versterken.

Interessant? Lees er meer over in het boek The 5 Second Rule van Mel Robbins of bekijk haar Ted Talk ‘how to stop screw you’.

Zo kan ook jij concrete stappen zetten naar de werksituatie van je dromen

• Neem de telefoon en bel de werkgever/recruiter voor meer details over de vacature
• Maak een afspraak met je leidinggevende om je functie te herbekijken
• Schrijf je in voor dat netwerkevent om potentiële klanten te ontmoeten
• Contacteer iemand die momenteel jouw droomjob uitoefent en ga met hem/haar praten
• Zet de stap naar loopbaancoaching en vraag een gratis telefonisch kennismakingsgesprek met een mij.

Ik kijk er alvast naar uit je te ontmoeten !

Contacteer mij