Dit vertellen mijn klanten:

Workshop Communicatie voor OCMW Genk

Wij deden beroep op Catherine voor een workshop rond ‘open communicatie’ en ‘feedback geven’ aan mekaar naar aanleiding van een aantal problemen die zich op dit vlak voordeden binnen ons team.

Catherine nam in een voorbereidend gesprek onze aandachtspunten en de vragen vanuit het team mee om de workshop op maat te maken en ervoor te zorgen dat de vragen en problemen die leefden beantwoord zouden worden.

De meeste teamleden kwamen toch met wat lichte spanning naar de workshop.  Maar de opbouw en methodiek van Lumina en de aanpak van Catherine namen die spanning vrij snel weg.  Zij voelde de groep goed aan waardoor er opvallend open werd gecommuniceerd.

De workshop leverde verhelderende inzichten op naar persoonlijkheid en gedrag van iedereen individueel maar ook naar de effecten hiervan op de onderlinge communicatie.  We kregen concrete handvaten om verbindend te communiceren met elkaar en op een goede manier feedback te geven naar collega’s.  Ook in privécontext zijn deze handvaten bruikbaar!

Op het einde van de dag werden er concrete werkpunten geformuleerd waarmee we verder aan de slag konden.  Deze hangen inmiddels ook op in ons lunchlokaal en blijven op deze manier in onze herinnering.

De aanpak van Catherine werd door het hele team als zeer positief ervaren.  Als team staan we nu sterker dan ooit.  Ik zal de workshop dan ook zeker aanbevelen zowel binnen als buiten de organisatie.

Inge Kelchtermans
Diensthoofd Team Woon- en Zorgbegeleiding, OCMW Genk

 

Loopbaanbegeleiding voor Hilde Vandebroek Contentmarketing

Ik was al enkele jaren freelance bezig met contentmarketing en had al verschillende leuke projecten en klanten.  Toch was mijn eigen marketing tot dan om een of andere reden een struikelblok.

Ik nam contact op met een coach uit mijn buurt.  Dat was Catherine Hoogmartens.  Het klikte onmiddellijk.  Catherine is niet alleen erg professioneel en intelligent, maar is ook een warme en aangename persoonlijkheid.

De gesprekken met Catherine en de tools die ze gebruikte, namen mijn laatste twijfels weg.  Ze motiveerde me daardoor extra om mijn website (hildevandebroek.com) online te krijgen.

Dat lijkt een klein duwtje, maar alles bij elkaar is het een grote stap geweest: de puzzel viel eindelijk in elkaar. Ik ben erg blij met de stappen die ik gezet heb dankzij de begeleiding van Catherine.

Dikke merci!

Hilde Vandebroek
Hilde Vandebroek Contentmarketing

Loopbaancoaching voor Freelance storyweaver Karin Vannuffelen

Ik ben een eeuwige zoeker.
Altijd onrustig, nooit zeker van mijn keuzes.
Dat is zo als het gaat om een nieuw kapsel, welk boek ik eerst zal lezen, welke reis ik wil maken, en dus ook welke job nu het beste bij me past.

Vanaf de allereerste ontmoeting verliep het contact zeer aangenaam; we zaten op dezelfde golflengte, lazen nagenoeg dezelfde boeken en stonden beiden op een positieve manier in het leven.
Dat helpt.

Cathérine is de alerte coach die je antwoorden met veel mensenkennis toetst aan de werkelijkheid. Of ze wijst op contradicties in je hersenspinsels. Zo krijg je uiteindelijk zicht op de dingen die je energie geven.

Cathérine luistert met oprechte interesse en gaat samen met je op pad om te ontdekken wat er reeds aanwezig is en wat eventueel nog onontgonnen terrein is en wat dus dient verworven te worden om dichter bij je doel te komen. Ze geeft je heel waardevolle feedback en tips, en verwijst je door naar sites of personen die je nuttig kunnen zijn voor jou.

Een ongelooflijke meerwaarde was de netwerkcoaching die Cathérine spontaan georganiseerd had! Ze bracht enkele van haar coachees samen op een leuke locaties, gaf een uurtje boeiende info over de kracht van netwerken, over hoe jezelf in de markt zetten, en gaf nadien ruimte voor kruisbestuivingen tussen de aanwezigen. Een beetje volgens het concept van speeddating, maar dan zonder de stress 😉 Wat was dit leuk! Cathérine glunderde om zoveel gezelligheid. Ze genoot er echt van “haar” mensen te verbinden. Een geweldige boost en hernieuwde goesting gaf dit ons!

Tussen de sessies door, kreeg ik geregeld een mailtje van haar met een interessante site of workshop. A woman with a mission! En duidelijk met een passie voor haar vak!!

Tijdens de laatste sessie drukte Cathérine me op het hart dat het ooit tijd voor actie wordt, en dat je niet mag blijven hangen in de fase van het onderzoeken. Je moet je doel opsplitsen in kleine stapjes en gewoon gaan met die banaan! Wachten tot alles perfect is, is de doodsteek. Elke ervaring is nuttig, hoe klein ook.

Ze bekeek samen met mij mijn Linkedin-profiel, en gaf ook hier heel nuttige tips!
Mensen benaderen die doen wat jij wil doen, mensen volgen waarvan je kan leren, je blijven bijscholen, en je durven tonen aan de wereld !

Ik schreef me in voor een formele loopbaanbegeleiding, maar ik keek er telkens naar uit als was het een inspirerende babbel met een fijne vriendin. Dank je wel, Cathérine!

En nu is het aan mij!

Karin Vannuffelen
Freelance storyweaver

Workshop Stress- en burnout-coaching voor bedrijven bij ING Limburg

Voor onze teambuilding waren we, naast een ontspannend gedeelte, op zoek naar een gedeelte met inhoud. Samen interactief bezig zijn rond een onderwerp waar we nog iets aan hebben in onze dagelijkse job. Onze onderneming gaat vandaag door veel veranderingen. Bovendien staan we dagelijks in contact met onze klanten, zijn er deadlines, interne diensten die overbevraagd zijn… kortom: wat stress is hier niemand vreemd. Na overleg met Cathérine werd besloten er een interactieve workshop van te maken. We zorgden ervoor dat de 40 collega’s van de verschillende afdelingen gemengd in groepjes zaten en dat de opstelling van de zaal niet die van een klassieke vergadering was.

De workshop was een succes: Cathérine voelde de groep meteen aan. We bleven letterlijk niet op onze stoel zitten, kleine opdrachtjes zorgden voor een lossere sfeer. Na elke opdracht vertelde Cathérine ons in mensentaal de wetenschappelijke uitleg achter het experimentje. Elk item werd bovendien samengevat in een soort slagzin, een kapstok om te onthouden wat je bijgeleerd had, bv “wat doet beweging voor mijn brein” of “moet ik dit nu doen?”.

Achteraf was iedereen enthousiast over de workshop. Leuk extraatje: we kregen enkele dagen later een mailtje van Cathérine met de zes kapstokken erin. De mail werd afgedrukt en hangt nu op verschillende plaatsen op onze werkvloer. Zo blijven er ook nu, enkele weken later, letterlijk dingen hangen van de leuke namiddag. Bedankt Cathérine!

Stefania Masia
Business Lending Operations
ING departement Limburg

Loopbaancoaching voor Jessy Reners van VeerKracht

De coaching bij Catherine Hoogmartens zet superveel in beweging op een positieve manier! Het heeft me het laatste duwtje in de rug gegeven om echt mijn eigen weg te gaan volgen… en jouw antwoord is ook net wat ik eigenlijk moest horen. Het geeft me het vertrouwen dat ik er wel kom zolang ik kies voor mezelf. Hartelijk dank!

Jessy Reners uit Alken
Owner VeerKracht

Stress- en burn-outcoaching voor Veerle Conings van Mediation Public Sector

Onbevangen begeleidt Catherine je in het helder stellen van je favoriete vaardigheden en de waarden die er voor jou professioneel echt toe doen. Zicht krijgen op je te ontwikkelen vaardigheden is handig om niet alleen persoonlijk mee aan de slag te gaan, maar ook om structuur te geven aan ontwikkelingsgesprekken met je huidige of toekomstige werkgever. Het sterkt je om dit vooraf inzichtelijk te maken.

De loopbaanbegeleiding bij Catherine is ingevuld op maat van je eigen noden en wensen. Dit is bij haar geen holle slogan. Catherine heeft én de coachingskills, én de kennis van het professionele werkveld, én de kennis van wat energieverlies of bepaalde denkpatronen met je lichaam en geest doen. Dit allemaal helder krijgen zorgt ervoor dat je uit de spiraal van energieverlies kan geraken. Gesprekken zijn oprecht, positief en ongedwongen, en zetten net daarom aan tot actie.

In de gesprekken wordt bekeken wat werk voor je betekent vanuit verschillende invalshoeken (arbeidsvoorwaarden, arbeidsinhoud, betrokkenheid en autonomie, structuur van de organisatie, …) en wat voor jou het na te streven evenwicht is tussen werk en andere levensdomeinen (wonen, ontspanning, persoonlijke groei, …).
Dank je wel, Catherine.

Veerle Conings uit Lummen
Mediation Public Sector

Loopbaancoaching voor Renaat Swennen van studio MOS

Catherine is een zeldzame combinatie! Als coach is ze niet enkel professioneel ingesteld en empatisch, maar ook creatief en praktisch. Ze gaat nauwgezet na waar je talenten liggen en wat je precies wilt bereiken en doet dit op een heldere, persoonlijke manier. Qua tools en ideeën komt ze meermaals verrassend uit de hoek, zoals bijvoorbeeld bij de Lumina workshop. Catherine is een straffe madam en we hebben dit al meermaals gezien.

Renaat Swennen uit Hasselt
Co-oprichter van studio MOS
Route Developer & Lecture Coordinator

Loopbaancoaching voor Sofie Daniels, schoonheidsspecialiste

Ik ben heel blij dat ik de coaching gevolgd heb. Het was enorm boeiend en leerzaam.
Ergens wist ik het, maar het kwam er niet uit. Dankzij jouw hulp zijn alle puzzelstukjes terug op zijn plaats gevallen en heb ik weer rust gevonden in mijn hoofd. Hiervoor wil ik je graag bedanken ! Ik voelde me meteen op mijn gemak en vond onze gesprekken ook heel aangenaam.

Sofie Daniels uit Diepenbeek
Office Manager en schoonheidsspecialiste in bijberoep

Loopbaancoaching voor Lies Clerx van Medical Advisor Janssens

De sollicitatieprocedure heeft enorm lang geduurd maar de kogel is door de kerk: ik ben de nieuwe medical advisor psychiatrie bij Janssen! Dank voor alle ondersteuning en guidance, dankzij jouw inzichten heb ik mij als geen ander kunnen verkopen tijdens de verschillende gesprekken. Bedankt daarvoor!

Lies Clerx uit Schaffen
Medical Advisor Janssens

Imagocoaching voor Nicole Van Loo

We hadden zaterdag een feest en ik heb het blauwe vestje aangehad met een grijze rok, grijze panty’s en grijze laarzen. Onder het vestje had ik een lichtblauwe bloes met witte rechte streepjes. Ik heb heel veel mooie complimenten gekregen en dat is de eerste keer dat deze groep mensen mij rechtstreeks complimenteert met mijn outfit. Ik vind het heel fijn dat ik nu weet wat mij flatteert als ik ga winkelen. Dus het advies heeft zijn vruchten afgeworpen, bedankt daarvoor!

Nicole Van Loo uit Neeroeteren
Gepensioneerd

Imagocoaching voor Ann Magdelijns, zelfstandige kinesiste en ACT coach bij Allegre

Catherine, ik wil je via deze weg heel hartelijk bedanken voor de twee super interessante sessies die ik bij jou had. Kleur en stijl helemaal op punt gesteld. Je doet dat geweldig, met kennis van zaken en passie. Ik ben alvast weer een stukje dichterbij mezelf gekomen. Dikke merci! Een echte aanrader!!!

Ann Magdelijns uit Zonhoven
Zelfstandige kinesiste en ACT coach bij Allegre

Imagocoaching voor Martine Jaspers van TEMPO Team

Dit  zou echt iedere vrouw moeten doen! Het is een  onvergetelijke ervaring en je krijgt een boost in je zelfvertrouwen. Het verhaal klopt helemaal : karakter,  kleuren en stijl hangen samen. Ik ben wie ik ben en dat is goed zo! Catherine is een zeer ervaren imagocoach die je met oog voor je persoonlijkheid zeer praktische en bruikbare tips geeft.

Martine Jaspers uit Heusden-Zolder
Management Assistant to the Managing Director TEMPO Team

Imagocoaching voor Marleen Heyns van Randstad

Een heerlijk dagje op stap met Catherine. Stijladvies, garderobeplanning en personnal shopping. Het imagoadvies is nu een manier van zijn/leven.  Elke dag ben ik bewust van hetgeen ik draag. Ik voel mij op dat gebied altijd goed in mijn vel.  Ik neem elke dag de tips die ik heb gekregen mee. Heel persoonlijk, helemaal op mijn maat en mijn persoonlijkheid.  Dat iets meer, maakt voor mij een heel verschil.

Het kost minder tijd om de juiste samenstelling in je garderobe te steken.
Het is ook zeer gemakkelijk om mijn juiste outfit ( voor welke gelegenheid dan ook ) samen te stellen, omdat ik weet dat ik beschik over de juiste basisstukken, die stukken die voor mijn model, mijn type goed zijn. Ik ben dan ook super enthousiast !

Marleen Heyns uit Leopoldsburg
Assistant Randstad Group

Workshop Lumina voor Sofie Jetten, zelfstandig thuisverpleegster en zaakvoerder Thuisverpleging Leuven

Omdat we als collega’s elkaar weinig zien (we zijn op baan naar onze patiënten), was er nood aan verbetering van onze interne communicatie. Één keer per maand zien we elkaar op een meeting.

De workshop verliep in een open en spontane sfeer. Niemand voelde zich aangevallen of geviseerd. De speelse manier om met elkaar te communiceren heeft de drempel doen verlagen om bepaalde boodschappen duidelijk te verwoorden. We waren met zijn allen verrast, dat door je aanpak, een aantal zaken vlot bespreekbaar werden , wat daarvoor moeizamer verliep en dit werkt nog steeds. Je houding is neutraal, je stuurt zacht aan en je helpt met visualiseren van emoties.

Ik kreeg inzichten in mijn gedrag en in de persoonlijkheid van mijn medewerkers. Zo kan ik optimaal rekening houden met mijn communicatie en dit lukt écht geweldig! Alle teamleden waren positief en enthousiast.

Resultaat ? Onze vergadering verloopt efficiënter, doelgerichter. Iedereen is betrokken en aktiever

Zeker voor herhaling/verdieping vatbaar. Een aanrader op alle vlakken. Bedankt!

Sofie Jetten uit Leuven
Zelfstandig thuisverpleegster & Zaakvoerder Thuisverpleging Leuven

Loopbaancoaching voor Ellen Mollu van Farmaline

Nog steeds geen woorden om te beschrijven hoe ontzettend dankbaar ik je ben, Catherine. Ik had nooit kunnen denken dat ik ooit écht met zoveel plezier en goesting zou gaan werken. Mijn leven is echt veranderd door jouw coaching, op alle vlakken. Ik ben nu echt gelukkig. Bedankt! ?”

Ellen Mollu uit Kermt (Hasselt)
Media Services Manager Farmaline & freelance vertaler/copywriter in bijberoep

Stress- en burn-outcoaching voor Kristien Geraerts uit Kuringen

Een burn-out? Ik? Nee, ik ben gewoon moe.
Een burn-out-revalidatie? Dat lijkt me overroepen. Gewoon wat bijslapen volstaat.

Een burn-out neemt je mee op pad. Of je nu wil of niet. Je komt jezelf tegen en gaat door een dal. Zoals zovelen, had ik professionele hulp nodig om het tij langzaam te keren. Samen met Catherine (en een lekker kopje thee ;)) zocht ik antwoorden op vragen als: Wat heeft mijn burn-out veroorzaakt? Hoe zit ik als mens in elkaar? Wat zijn mijn valkuilen? Hoe ga ik om met de zware momenten?

Wat me vooral hielp is haar begrip. Een burn-outcoach begrijpt dat er 50 tinten moe bestaan. Catherine veroordeelt je niet als je vertelt dat je geheugen niet mee wil. En ze denkt breder dan enkel en alleen antidepressiva. Zo heb ik ontdekt dat je via acceptatie uit het dal komt. Stap voor stap. Op je eigen tempo. En dan, op een dag, zie je dat je al een flink stuk geklommen bent. En dat je stilaan van uitzichten kunt genieten waarvan je niet wist dat ze bestonden.

Twijfel je of je richting een burn-out gaat? De eerste stap is de moeilijkste. Maar wel het begin van je oplossing. Wat heb je te verliezen?

Kristien Geraerts uit Kuringen

Workshop Imagocoaching voor bedrijven bij Marjan Jansen uit Schoten

“Vrouwendag … Bij mijn werkgever was dit het sein om “zijn vrouwen” een workshop Personal Branding aan te bieden. Niet wetende wat te verwachten werd ik samen met een 20-tal collega’s in stijl ontvangen met de nodige hapjes en drankjes. Nadat de tongen een beetje waren losgewerkt, konden we een boeiende presentatie volgen. Wat is Branding ? Wat is Personal Branding ? Hoe meet je je eigen Brand aan ?
Voor mij persoonlijk betekende dit: hoe word ik de sterke vrouw die ik zo graag wil zijn ? En hoe straal ik deze kracht uit ? 😉 We werden overspoeld door fantastische quotes, alleszeggende foto’s, one-liners om u tegen te zeggen … We knikten allemaal: JAAAA !! Zo is het !

Niet enkel je motivatie of instelling telt, ook je haar-, kleding-, make-upstijl helpt om je eigen Brand uit te stralen. Er zijn immers vele facetten binnen één persoon; je wil zakelijk, sportief, bekwaam … overkomen. Naast kleur kan ook snit je uitstraling beïnvloeden. We maakten kennis met de verschillende types, wie staat met welke kleur en … wat hebben de seizoenen hiermee te maken ? Wat mij betreft was deze workshop een schot in de roos ! Samen met de vrouwelijke collega’s hebben we een superleuke avond gehad begeleid door 2 vlotte dames met kennis van zaken !

Enkele weken later kwam er nog een aangenaam vervolg … samen met 5 collega’s genoten we van een persoonlijke kleuranalyse en begeleid winkeldagje ! Shoppen doe ik voortaan met mijn kleurpasje op zak :-)”

Marjan Jansen uit Schoten

Loopbaanbegeleiding voor Mieke Janssen

13 jaar in dienst, deed mijn job graag, beschouwde mezelf als een dankbare en loyale werknemer, maar toch ontbrak er iets waardoor ik steeds minder bevlogenheid ondervond in mijn job. Ik speelde wel met een aantal ideeën maar geraakte niet tot het punt van knopen doorhakken. Misschien was het tijd voor loopbaanbegeleiding… Omdat ik aanvoelde dat dit zou moeten leiden tot een belangrijke switch in mijn loopbaan, vond ik het wel belangrijk om een loopbaancoach te vinden die bij me paste, zodat ik er ook het maximum uit kon halen.

Loopbaanbegeleiding is hot, en het aanbod aan loopbaancoaches groot. Ik had in het verleden redelijk wat training en personal development coaching genoten, en kende mijn sterktes en werkpunten redelijk goed. Ik had geen zin in een oppervlakkig gesprek, om uiteindelijk tot de conclusies te komen die ik al kende. Na een kleine zoektocht op Mister Google, kwam ik terecht bij het profiel van Catherine, dat me onmiddellijk aansprak. Mijn eerste ontmoeting met Catherine verliep heel gemoedelijk. Vanuit een huiselijke omgeving bespraken we de vragen waar ik mee speelde en het traject dat Catherine plande te doorlopen. We vertrokken vanuit mijn ‘ik’, mezelf als persoon, mijn sterktes (dus toch 😉 ) en energiegevers. Catherine liet me toe om zelf op zoektocht te gaan bij datgene waar ik mezelf best bij voelde, zonder enige suggestie of push in een of andere richting. Een zeer intense oefening, maar voor ik het goed besefte hadden we samen gewerkt naar een duidelijk plaatje hoe mijn ideale job eruit kon zien, en waar het gebrek aan bevlogenheid in mijn huidige job van kwam. Een eye-opener … die voor mezelf als loyale werknemer rust bracht en tegelijk dienst deed als actieplan om knopen door te hakken.

Catherine, dankjewel voor dit traject, dankjewel om dat stukje van mezelf te leren ontdekken dat ik toch nog niet ontmoet had. Dankjewel om heel bewust het proces te begeleiden vanuit mijn eigen ik, dankjewel voor de empowerment. Want ja, dromen moet je najagen. 😉

Mieke Janssen, consultant in Medical Devices

Loopbaanbegeleiding voor Anita Willems

Tijdens mijn eerste afspraak werd ik meteen warm onthaald. Catherine wist wat ik bedoelde, en naar wat ik op zoek was. Ze stelde een duidelijk stappenplan op zonder het doel uit het oog te verliezen. Ik heb nu een duidelijk beeld van mezelf, van mijn kwaliteiten, … Nu kan ik er verder mee aan de slag! Bedankt!!

Anita Willens, Hoofd financiering en beleidsondersteuning

Loopbaanbegeleiding voor Nele Pattyn

Tijdens de loopbaancoaching van Catherine ben ik veel wijzer geworden, niet alleen over hoe het verder moet in mijn carrière, maar ook over ‘wie ik ben’, ‘wat ik belangrijk vind’, ‘hoe ik met stress/piekeren kan omgaan’, …

Na een  online sessie wegens corona, zag ik haar voor de volgende sessies bij haar thuis in een aangename ruimte en een goede sfeer.

Catherine ging in op mijn specifieke noden (ontdekken van talenten en waarden, beroepen en de arbeisdmarkt), maar ik kreeg ook inzichten in ‘verbindend communiceren’ en  ‘stress-management’. Topics die ik belangrijk vond, kwamen altijd aan bod.

Er staan heel wat boeken in haar coachingsruimte, en op elke vraag kwam Catherine met een to-the-point antwoord. Wat ik ook erg apprecieerde, was de manier waarop ze alles heel duidelijk, gestructureerd en in eenvoudige taal kon uitleggen.

Resultaat ? Ik heb de beslissing genomen om volgend jaar terug te gaan studeren voor een beroep dat volledig aansluit bij mijn interesses en mijn talenten.

Nele Pattyn, Master Physical education and kinesiology. Post Doc researcher.

Loopbaanbegeleiding voor Ingrid Jaenen

Bij deze wil ik je nogmaals bedanken voor het goede onthaal, de aangename gesprekken, je tips en advies op maat.

Ik heb er veel van opgestoken! Het was ook fijn om te horen dat bij eventuele vragen, ik nog bij je terecht kan.

Mijn gevoel zegt dat ik op de juiste moment, op de juiste plaats, bij de juiste persoon was in mijn voorbereiding naar een nieuwe uitdaging in mijn leven.

Ingrid Jaenen, Verpleegkundige