Wat mag je verwachten van persoonlijkheidsontwikkeling?

Een groep collega’s is daarom nog geen team. Hoe worden zij een efficiënt team? Door zelfinzicht, door het leren kennen van eigen sterktes en zwaktes en het effect van gedrag op andere teamleden. Het leren begrijpen van jezelf en anderen laat je beter samenwerken om gezamenlijke doelen te bereiken. Energie gaat naar resultaten ipv frustraties.

Lumina Spark in bedrijven


Bedrijven stellen mij vaak de volgende vragen:

 • Hoe ontwikkelen we de talenten van onze medewerkers?
 • Hoe leren teamleden beter omgaan met stressvolle situaties?
 • Hoe kunnen teamleden elkaar beter leren begrijpen en de samenwerking optimaliseren?
 • Hoe bieden wij onze medewerkers een uniek persoonlijk ontwikkelingstraject?
 • Hoe verhogen we de effectiviteit van ons management?
 • Hoe creëren we een open feedbackcultuur in onze teams en in ons bedrijf?
 • Hoe stellen we onze teams samen?
 • Welke medewerker heeft het beste potentieel om door te groeien?

Lumina Spark is een inspirerend en praktisch instrument voor de ontwikkeling van leiderschap, teams en organisaties.

  Wens je een kennismakingsgesprek?

  Lumina Spark geeft inzicht in ieders persoonlijke voorkeuren

  alsook de voorkeuren van anderen

  Succesvolle organisaties zijn in staat om zich in een snel veranderende omgeving aan te passen aan nieuwe omstandigheden. De veerkracht van een organisatie wordt bepaald door de veerkracht van de medewerkers en hoe goed zij in staat zijn de hedendaagse uitdagingen tegemoet te treden. Het ontwikkelen van het menselijk potentieel is de sleutel tot het behalen van succes.

  Indien u Lumina Spark gebruikt in uw organisatie zal dit leiden tot verbinding, diepgaande bewustwording en optimale samenwerking. Dit komt het individu, het team en de organisatie ten goede.

  Een individu of team kan zich volgens Lumina Learning op meerdere wijzen ontwikkelen. Door bestaande kwaliteiten te versterken of door het blootleggen en onderzoeken van aandachtspunten voor ontwikkeling.

  Persoonlijk leiderschap tonen, het nemen van verantwoordelijkheid voor je eigen gedrag en het effect daarvan op anderen wordt, dankzij het werken met Lumina duidelijk zichtbaar. De inzichten leiden onmiddellijk tot verbetering van de resultaten van een individu, een team of een organisatie als geheel.


  Hij die anderen kent, bezit wijsheid.
  Hij die zichzelf kent is verlicht.
  -Lao Tzu

  Lumina Spark is een innovatief instrument, waarin nieuwe technologische en psychologische inzichten zijn toegepast. Het is namelijk een persoonlijkheidsmeting en geen type-indicator. Hierdoor wordt ‘hokjesdenken’ vermeden. Lumina Spark meet mensen tevens in de context, waarin ze zich bevinden.

  Bovendien wordt de innerlijke diversiteit in zijn volle omvang zichtbaar en wordt een mogelijke gedragsparadox in individuen blootgelegd. We meten beide polariteiten – je bent niet het één of het ander (introvert of extravert), maar we meten beide gedragsuitingen van 0 – 100%. Het is dus zeker geen stereotypering, maar wel een krachtige uitnodiging tot persoonlijke ontwikkeling.

  Lumina Spark is gebaseerd op het onderzoeksparadigma van de ‘Big Five’ en het beste van Carl Jung.

  Als je zoekt naar nieuwe en uitdagende werkwijzen om de samenwerking binnen je organisatie te verbeteren maar u in het huidige instrumentarium niet voldoende draagvlak vindt voor de ontwikkeling van uw mensen en teams. Dan is Lumina Spark de oplossing voor al jouw uitdagingen.

  • 24 eigenschappen
  • 8 aspecten
  • 4 kleuren
  • 3 persona’s
  • geen hokjesgeest
  • geen typologie
  • geen stereotype

  Deze personen gingen jou voor

  Ik kreeg inzichten in mijn gedrag en in de persoonlijkheid van mijn medewerkers. Zo kan ik optimaal rekening houden met mijn communicatie en dit lukt écht geweldig! Alle teamleden waren positief en enthousiast.

  Sofie Jetten

  Tools4YourTalent
  2017-09-18T14:22:46+00:00

  Sofie Jetten

  Ik kreeg inzichten in mijn gedrag en in de persoonlijkheid van mijn medewerkers. Zo kan ik optimaal rekening houden met mijn communicatie en dit lukt écht geweldig! Alle teamleden waren positief en enthousiast.
  0
  0
  Tools4YourTalent


  Download de Lumina Splash App

  Extravert, introvert, gefocused op mensen of meer op resultaat? Of een combinatie van de twee? Met de Lumina Splash app word je meer zelfbewust, verken je jouw persoonlijkheid en leer je hoe je met anderen omgaat. Dat doe je door een visuele weergave (Splash) te creëren van wie jij als persoon bent en ze eventueel te vergelijken met anderen. Neem jouw splash gerust mee naar jouw kennismakingsgesprek!

  Google PlayApp Store

  Vraag hier meer uitleg over individuele coachings en/of interactieve workshops

  of een voorbeeld van Lumina profielschets